Namn: Lösen:

Dyk nr: 25, Jordfall, Gullmarn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Marcus & Martin  
DATUM :
2003-06-14
MAXDJUP :
23 meter
DYKTID :
61 minuter

Delar av Superdivers överraskade sig själva med ett andra dyk under en och samma vecka! Vi fortsätter att utforska Gullmarsfjorden och dess utbud av dykplatser som är åtkomliga med bil.

Denna gång hade vi ställt in siktet på Jordfall och förberett oss med utskrifter från internet i vanlig ordning. Dyket började med ett ytsim som bryskt påminde om de obefintliga träningsrutiner som varit verklighet under vintern. När vi ansåg oss ha kommit fram till rätt ställe sjönk vi ner och påbörjade dyket.

Martin hade kameran med sig varvid det passade bäst att Marcus och jag satt ihop i lina. Det fungerade jättebra. Sikten var inte så imponerande till en början, men det blev bättre när vi kom under 10 meter. Vi hade väggen på vänster sida, en inte så lodrät vägg utan snarare lite i etapper. Ju längre vi kom desto mer rätade väggen ut sig och var nästintill lodrätt när vi simmat en bit. På vägen ner simmade vi på en sjögurka, jättekul! Skojigt nog fungerade den som navigeringshjälpmedel på vägen hem också.

På hemvägen stötte vi på ett stenröse på kanske 10-13 meters djup. Vi tog det lugnt tillbaka, Martin fotade och vi tränade lite backning vilket gick långsamt men det kändes som om det såg mycket snyggt ut :-).

Beroende på att det var långgrunt i den lilla viken blev det ett litet ytsim/gående den sista biten in.

Efter dyket avnjöt vi god AfterDivefika med frallor med skaldjursröra, kaffe och bullar. Härligt...