Namn: Lösen:

Dyk nr: 39, Harm, Lillsved


DYKARE :
PARKAMRAT :
Kalle Magnus  
DATUM :
2004-06-15
MAXDJUP :
19,3 meter
DYKTID :
32 minuter

Tredje gången jag åker ut till Lillsved för att dyka på Harm och än en gång verkade det som om jag inte skulle få dyka på henne, vi såg inte bojen från land. Men efter lite letande hittade vi bojen så vi bytte om och började simma. Ivrig som jag var kom jag fram före Kalle. Efter att ha vilat en stund började vi sänka oss ner i djupet. Jag ledde och Kalle följde

Vi kom ned mittskepps och började direkt simma mot aktern. Väll framme simmade vi upp för babord lejdare. Vi tittade först in på bryggan för att sedan simma igenom denna. Vi hittade toaletten och båda stack in huvet en snabbis. Vi fortsatte till aktern och tittade på propellern och rodret. Tillbaka till lastrummen där någon har dragit en lina som vi följde ner i bare lastutrumet igen mittöverbyggnaden och in i främre lastrummet. Där vek linan av uppåt mot ankarspelet(?) som står på fördäck. En snabb vända kring fören för att sedan hitta ett utrymme som är kanske 1m högt. Var inte vidare villig att penetrera då det såg ut att kunna slamma ganska bra. Vi följde linan tillbaka genom nu ganska uppslammat lastrum. Bra träning att följa lina i dålig sikt. När vi kom till mitten och uppstigningen såg jag att vi hade lite för mycket luft för att gå upp så vi tog en snabb vända kring aktern igen den här gången simmade vi från sb till bb genom bryggan. Tittade även på lejdaren som går ner till maskinrummet och la den på minnet för när jag har vrakcert. På decot valde Kalle att sitta på masten medan jag låg horisontellt. Försöket inte ens att förklara att man ska ligga på deco och inte stå, det skulle aldrig ha funkat. Mycket sakta uppstigning mest som övning men ändå.

Ett mycket trevlig dyk, tycker inte att ytsimmet är så jätte jobbigt. Bra sikt och ingen vind.

På vägen hem såg vi en gammal kompis som bestämt sig för att cykla till Waxholm från Nacka och han tyckte vi var tokiga som dök.

Sikt 5m
Temp: Luft 20C Vatten 12-5C
Luft: 15l 200-70bar