Namn: Lösen:

Dykare försvann i Gullmarsfjorden

Publicerad den 27 augusti 2009  (Läst 3 280 gånger.)

Kompisen trodde att han var försvunnen och gick efter en kort stunds letande upp till ytan och larmade. I själva verket hade den saknade dykaren fortsatt dyka ensam efter att ha kommit ifrån sin kamrat på 35 meters djup.

De två männen dök tillsammans i Gullmarsfjorden på torsdagskvällen. De hoppade i vattnet från land på fjordens östra sida vid Ormestad i närheten av Skredsvik.
- De hade utrustning som gjorde det möjligt att dyka i över två timmar. De trodde att de hade kommit överens om hur de skulle agera om den ena försvann och var båda oförstående inför varandras agerande, säger Christer Haglund, räddningsledare på Sjöräddningscentralen.Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Gullmarsfjorden Dykolycka
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Rebreatherdagen 2009 planerad

2009-08-27
Rebreatherdagen 2009 planerad
NÄR: Lördag och Söndag den 28 – 29 november 2009 VAR: Karlskrona. (Marinens Dykeri och navalmedicinska Centrum i Örlogshamnen i Karlskrona) Samlingsplats ..»
2009-08-25
Jonna Bergström segrare i SM i UV-foto
SM-finalen i undervattensfoto består av tre grenar: Makro, vidvinkel och tema. I år var temat ögonkontakt. Flest poäng i de olika grenarna vinner hela ..»

Sensationellt fynd av Göteborgsforskare

2009-08-22
Sensationellt fynd av Göteborgsforskare
Den sensationella upptäcktes gjordes på flera tusen meters djup i Stilla havet. Forskarna fick vänta några timmar innan undervattensfarkosten nådde upp ..»

Är Kronan Svärdet?

2009-08-21
Är Kronan Svärdet?
Flera omständigheter pekar på att det kan vara det något mindre fartyget Svärdet som sjönk samma dag, vid sjöslaget utanför Öland den första juni 1676. Jag ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »