Namn: Lösen:

Ghost ships - Östersjöns okända historia

Publicerad den 10 december 2020  (Läst 3 302 gånger.)

Ghost ships - Östersjöns okända historia
Ghost ships - Östersjöns okända historia

I denna magnifika fotobok får vi följa med dykarna Jonas Dahm och Carl Douglas till de mest spektakulära vraken i Östersjön. Detta unika hav rymmer närmare 100 000 vrak - det kalla vattnet och avsaknaden av skeppsmask har skapat en skattkista för vrakletare.

Det är regalskepp från stormaktstiden, ståtliga träskepp från 1700-talet, lastfartyg från 1800-talet och ubåtar från andra världskriget. Ombord på dessa sjunkna skepp har tiden stått stilla - ofta känns det som om besättningen nyss lämnat fartyget. Vraken blir ett slags tidsmaskiner, en märklig blandning av brutal dramatik och det mjukt insomnade.

Boken finns att beställa bland annat hos Bokus:
https://www.bokus.com/bok/9789171265265/ghost-ships-ostersjons-okanda-historia/Taggar:  Vrak Östersjön Böcker
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Diving the Thistlegorm - Ny bok ute nu

2020-11-20
Diving the Thistlegorm - Ny bok ute nu
Vraket efter det engelskbyggda fartyget SS Thistlegorm är ett av de mest kända vrakdyken i världen. Fartyget var endast månader gammal när hon sänktes ..»

SSDF får ny förbundsstyrelse

2020-10-24
SSDF får ny förbundsstyrelse
PRESSMEDDELANDE Ni har väl inte missat SSDFs ny förbundsstyrelse? En förbundsstyrelse som har många nya idéer, -kommer ha ökad transparens och har en ..»

Tidningen Sportdykaren läggs ner

2020-10-23
Tidningen Sportdykaren läggs ner
På Svenska Sportdykarförbundets Årsstämma beslöt de deltagande klubbarna att lägga ner papperstidningen i sin nuvarande form. Sportdykaren startades ..»

Boken

2020-09-19
Boken "Svensk Gruvdykning" finns nu som gratis PDF-version
När Rickard Lundberg påbörjade arbetet med boken var det från början tänkt att bli ett litet informationshäfte om gruvor, men med tiden växte projektet ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »