Namn: Lösen:

Kvinna allvarligt skadad i dykolycka utanför Hangö

Publicerad den 30 maj 2005  (Läst 3 880 gånger.)

En kvinna skadades allvarligt i en dykolycka väster om Hangö i går strax efter kl.12.
Helsingforskvinnan, som är i 50-årsåldern, hade tillsammans med en man dykt ner till 18 meters djup där hon blev livlös. Hennes kumpan lyckades få upp henne till ytan där de tre andra i sportdykarsällskapet befann sig.
De började återuppliva kvinnan och då räddningsmanskap från Hangö och Medi-Heli anlände till platsen fortsatte man med det. Man lyckades återuppliva kvinnan.
Kvinnan och mannen, som hade fått symptom på dykarsjuka på grund av att han måste stiga så snabbt upp, fördes till Åbo universitets centralsjukhus, där det finns tryckkammare. De transporterades dit med helikopter.
Olyckan inträffade vid Tryhålsskäret, som ligger i Hitis skärgård.
I räddningsoperationen deltog sjöräddningens helikopter, läkarhelikoptern Medi-Heli, sjöbevakare från Hangö och Hitis samt en enhet från Hangö räddningsverk.
Kimitopolisen utreder orsaken till olyckan.

Källa: http://www.vastranyland.fi/nyhet3.html

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/dykolycka-utanfor-hango-finland-152651/Taggar:  Dykolycka
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2005-05-30
Misstänkt mina utanför Oxelösund
En misstänkt mina upptäcktes tidigt på måndagsmorgonen av Kustbevakningen utanför Oxelösund. Minan ligger i farleden eller strax söder om farleden ..»
2005-05-27
Ingen ensamrätt till Blekinges vrakfynd
Dykare får inte längre ensamrätt att bärga från vrak utanför Blekinge. Länsstyrelsen vill undvika plundring. - Vill man bara plocka upp intressanta ..»
2005-05-13
Stulen bil hittad av dykare
Vit Saab hittades på fyra meters djup i vattenfyllt dagbrottshål VÄSTBERG I ett vattenfyllt dagbrottshål vid gamla kalkbrottet Skålberget, mellan ..»
2005-05-11
Dykare hittade revolver
En revolver som någon har gjort sig av med har hittats i Djurås. Det var två yngre män, Magnus Andersson från Borlänge och Linus Arnberg, Arvslindan, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »