Namn: Lösen:

Dyk nr: 87, "Harm"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Janne Pons  
DATUM :
2005-01-16
MAXDJUP :
17 meter
DYKTID :
20 minuter
VISAD :
750 ggr

Efter ett längre dykuppehåll med gråt å tandagnisslan ;) övertalade Janne mig att dyka igen. Nästan en månad sen sist.. Vi möttes tidigt och åkte ut till Lillsved direkt, nästan inga bilar på vägen.
På me alla prylar och Janne driftig som han är, frågade en båt som stod på standby om vi fick åka med ut till Harm. Det var lugnt mot 50 spänn i betalning, fair enough. Så vi lyxåkte ut till vraket och hoppade i. Det var strömt idag, ut från land..:/ På med nya masken och ner under ytan. Jag fick låna Jannes lampa och det var riktigt skönt. Den lyste fint, mkt bättre än min lilla fjuttis. Vi tog ett lugnt dyk idag, delvis pga att Jannes dräktgasflaska hade läckt under natten och var tom. Så han fick Harma squeezat, haha. :)
En lugn och långsam tur runt båten och ett litet sim genom styrhytten var det vi hann med, sen frös Janne otroligt mkt och tummade dyket. Han ville köra ett till dyk så han simmade in till stranden för att koppla om sina slangar, för att kunna få lite dräktgas till nästa dyk. Jag simmade till den bortre bryggan, mkt pga att hemsimmet (mot strömmen) var så förbaskat jobbigt idag. Efter en längre tid utan dyk var mina bensparkar inte lika starka och uthålliga som förut...

12*200: 200 bar => 150 bar.