Namn: Lösen:

Dyk nr: 94, Kvinnersta södra


DYKARE :
PARKAMRAT :
Martin Andersson  
DATUM :
2007-07-07
MAXDJUP :
5,8 meter
DYKTID :
50 minuter
VISAD :
528 ggr

Efter lite obligatorisk korvgrillning gick vi ner igen. Denna gång dök Martin och jag själva. Vi släppte iväg de andra för att få ta det lite i lugn och ro. När vi precis gjort oss klara och satte på oss de sista grejerna gick Martin mask sönder. Spännet gick sönder. Jag såg en svart plastgrunka som flög förbi mig och ner i vattnet. Jag försökte snorkla efter den, men det var för grumligt. Så jag letade lite på måfå med händerna, och tro't om ni törs, men jag hittade den! Vi lyckades laga masken, vilket jag inte trott från början. Så något sena gick vi ner och bestämde innan att vi skulle ta ett kortare dyk än vi tidigare bestämt, så att de andra inte skulle behöva vänta på oss. Vi hade egentligen tänkte dyka ut åt höger igen, där vi kände igen oss, men sedan fortsätta längre bortåt en undervattensskog som skulle finnas i viken bortom grottan. Nu vände vi vid grotten igen istället.

Vi tränade lite avvägningsövningar på vägen. Martin var snabbt säkrare i utrustningen och det kändes riktigt bra. Vi letade lite kräftor och såg oss om noggrannare än vi gjort på förra dyket. Allt var lugnt och skönt. Underbart! Tänk att dykning kan få pulsen att gå ner så och att jag mår så otroligt bra under och efter ett dyk, även om jag kan må sunkigt innan! Just nu är det (eller egentligen som vanligt är det...) mycket på jobbet och det är så skönt att få dyka och koppla bort allting! Hoppas jag kan få Martin att upptäcka samma sak...

Trots att det var en grå och trist dag med regn både på vägen dit och vägen hem hade vi uppehåll hela tiden vi var på ytan och det var en underbart mysig dag!!

Parkamraters loggar:
Manuel Tenser - Kvinnersta - Södra