Namn: Lösen:

Dyk nr: 83, M/S "Trassel"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Joakim Bergman, m.fl.  
DATUM :
2008-03-08
MAXDJUP :
10 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
6-7 meter
VISAD :
1010 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Trasseleri trasselera vi har dykt på Trassel idag. En härlig förvårsdag, solen skiner och det är runt 6 grader ute, så vi trodde vi skulle få trängas på det omtalade vraket som jag så länge varit sugen på att få dyka på och denna helg var ju den sista innan det MDF slår in.

Klockan 10.30 anländer vi till dykplatsen och då är det bara två dykare där, självklart går vi och småpratar lite med dem. De är på väg ner för ett andra dyk, men då DE inte tyckte Trassel var så mycket att se så skulle de dyka på lite annat där... I mina öron lät det väldigt konstigt att ett sånt välbevarat vrak skulle vara såå ointressant, men smaken e ju som baken ;o)

Närmare en timme senare anländer våra kamrater (o vi trodde VI skulle va de som blev lite sena, med barna med o allt) vid det här laget har vi redan förberett så mycket man kan utan att krypa ner i torrisen :o) Vi har hunnit reta gallfeber på varandra, slagits lite och njutit i solen ett par stunder...ja vi hann med en "sten sax påse" på vem som skulle få dyka först...jag förlora ju förstås "f-n i h-lv-te då måste jag ju vänta flera TIMMAR innan jag får dyka" nåja, Jocke vann ju rättvist o det var min idé att köra så...men lite sur känner jag mig. Gissa om glada vi blir när TVÅ bilar rullar in på "parkeringen" *JIPPIE* det betyder att Annette är med!!! Hon har tidigare i veckan erbjudit sig (helt frivilligt) att vara barnvakt när vi dyker idag. Men, det var ju inte BARA därför vi blev extra glada...alltid kul med trevliga sällskapet oxå förstås.

Jag o Jocke kränger på oss resten av prylarna i ljusets hastighet och snart är vi alla nere i plurret...coola gänget med dubbelpaket ;o)

Vi letar lite efter linan innan vi glider ner i en alldeles jätteoorganiserad o rörig formation. Jocke åker som vanligt på dykberusning elr nåt, för när vi är några meter från vraket får han för sig att vi dyker åt fel håll...jag har varit framme vid vraket (med Johan R o Daniel) men vänder tillbaka då jag ser att Jocke inte är med. Han försöker få mig och Johan W att vända..."där är vraket". Nej "därifrån kommer vi ju" tycker jag "DÄR ÄR VRAKET" Han har säkert en bra förklaring i sin logg.

När vi övertalat "alla" att vraket bara ligger några meter bort så börjar dyket på själva Trassel.

vi dyker runt på utsidan o tittar lite på aktern sen glider vi upp och tittar på vraket i sig, lite svårt att hålla reda på alla dykare o Jocke e lite som gubben i lådan idag. Jag letar o svänger runt åt alla möjliga håll, men ingen där, nästa sekund är han vid min sida, strax ovanför mig med samma coola uppsyn som alltid. Vi dyker ner i lastluckan och tittar runt lite, vi dyker föröver aktar oss för alla vajrar o annat man kan trassla in sig i. Jättekul o dyka här ju. Föröver tittar jag på ankarspelet och något gammalt rör som går ner i lastrummet, säkert nåt de använt för kommunikation. Jag slås av hur välbevarat allt är o e bara lycklig lycklig lycklig, ratten är ju t.o.m. kvar (elr vad heter det på en båt?). Vid fören glider vi ner igen och glider ner mot botten. Vi följer linan som går från fören ...där ni alla som varit där vet vad man hittar... Vi passar på att sätta djuprekordet för dyket...se 10 m...men Jocke e alltid värst, han gräver ner sin dykdator o får till 10,4. Vi lämnar siltmolnet bakom oss och fortsätter dyka på Trassel istället. Jag tittar in i varje skrymsle o vrå, vid aktern dyker jag in i byggnaden en bit t.o.m. o tittar lite :o)

Efter en stund visar min parkamrat att han fryser så vi tummar dyket och följer linan tillbaka. Lägger oss på ett eg. helt onödigt säkstopp, men träna e bra. Sen bryter vi ytan och klättrar upp på bryggan med ett stort leende på läpparna.

Barnen har ju fightats under tiden, men Annette har hållit bra koll på dem, hon ser knappt sliten ut efter 40 min med våra barn.

Nu ska det ÄTAS, barna får pannkaka o jag o Jocke har soppa idag igen, finns inge godare såhär på vintern. Alla är vi jättenöjda med dyket, men oxå överens om att vi nog har gjort vårt på Trassel nu. Eller...nja, jag återvänder mer än gärna nästa vinter. Lagomt vinterdyk, kort sträcka t. vraket, bra sikt o grunt...

O glöm inte att följa linan som går föröver från Trassel...;o)

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Alvik, Tore
Joakim Bergman - M/S Trassel