Namn: Lösen:

Dyk nr: 124, Åland, Skiftet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-08-30
MAXDJUP :
23,7 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
VISAD :
431 ggr

Jo, idag blev det då ett, för oss, nytt vrak. Skiftet, en gammal passagerarångare från tidigt 1900-tal. Visst har hon skorsten...men nä det va inte här det for nån stackare ur den...men den har iaf en propeller att titta på ;o)

Idag är det nästan vindstilla o solen skiner härligt, jag sitter o riktigt njuter av morgonsolen o kaffet jag fått i handen...det är bara sååå mysigt. Det tar lite över 1h att ta sig t. vraket så vi har gått om tid att både njuta av tillvaron o pyssla om våra prylar.

Då detta vrak inte är bojjat släpper det bara ner en lina med tyngd så vi har nån referens att använda oss av ner och upp. Viktigt att inte hänga i den bara...o de var vi alla duktiga på att INTE göra. Vi är 2a dykpar o i första gruppen idag igen, tillsammans med Johan o Johan. Jag är lugn o glad. Allt bara stämmer från början. Vi går ner utmed linan. Ser vraket torna upp sig under oss o genast börjar vi vår upptäcksfärd. Per automatik tittar man in i varje hålighet...o nånstans precis här i början håller jag handen mot nåt som skär en skåra i översta laget av min torrhandske, finfint...det är bara t. o stå ut, inte kan vi gå upp nu. Jag håller tyst o fortsätter dyket. Vi dyker akterut, tittar på ratt o sen rodret o propellern. Sen föröver igen och simma över o titta på den avbrutna fören. Vi slås av hur mycket bråte o prylar det är precis överallt. Vi lyfter o pillar o lägger fint tillbaka. Bortanför fören hittar Jocke en rätt stor avslagen glasflaska vi tittar på o lägger tbax. Vi ser t.o.m. några svenska tigerhajjar ;o) Dyket är ljust, mysigt o varmt o stilla. Jag är bara såå lycklig.

T slut känner jag mig lite väl blöt utmed vänster arm o jag visar Jocke revan i handsken o att det våta nåt upp i armen o det nog är dax att gå upp nu.

Vi gör en perfekt uppstigning o jag ligger finfint på säkstoppet i fritt vatten.

Väl uppe i båten tar besättningen som vanligt av oss våra fenor o sen, precis när vi fått av oss utrustningen, men ännu inte dräkten serveras det te elr kaffe. Här snackar vi god service :o)

32% 220-120bar

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Åland, Dagmar Clausen (fören)
Joakim Bergman - Åland, Skiftet