Namn: Lösen:

Dyk nr: 302, Tyr, Ornö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-07-31
MAXDJUP :
33,2 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
597 ggr

Dagsutfärd med Niklas på Tessi II och Peter Jegbert.

Morgonen började med helgrått och ca 16 grader och när jag kom fram till Askfatshamnen på Dalarö så blåste det dessutom ganska bra. Av vindskäl så hade planerna ändrats både när det gäller hamnen (tidigare tänkt att vara Nynäshamn) och vrak. Nu fick det bli Tyr och Björns vrak.

Tyr gillar jag, framför allt att komma upp mot skorstenen och se det fina ankarmärket på skorstenen med sina färger kvar...

Efter en dryg timmes gångtid var vi framme. Peter och jag avvaktade och blev sista par i. Totalt fem dykpar idag på båten. Lampan ville inte tända så jag fick låna en LED-lampa av en annan kille (snällt!) och så plumsade vi i. Ner efter linan och simma runt lite, först vid botten och sedan kors och tvärs några gånger på vraket. Ganska snart kände jag att det läckte in vaten i högerhandsken (inte direkt ovanligt) och det blev därför ganska kallt. Minimitemperaturen var dessutom blyga 3 grader så lite "svalt" blev det allt.

Sikten var sådär, kanske 3-4 meter men Tyr ÄR ett trevligt vrak och jag trivs på det.

Vi sam på och kikade runt ordentligt. Jag konstaterade att båda strålkastarna gick att vrida på och både Peter och jag hittade diverse vred och rattar som gick att snurra/veva på.

Lugn och fin uppstigning och jag riktigt kända hur det blev varmare närmare ytan.

Efteråt väntade mackor, dryck och kaffe som satt fint i magen efter ett gott dyk. Vädret hade dessutom den goda smaken att klarna upp så det blev riktigt gosigt och skönt i solen.


EAN32
CNS 35%
Gen.djup: 20,4 m
Temp: +3C
Sikt: ca 3-4 m
Dräkt: TORR
Bly: - kg
210 BAR -> 130 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 16,4 l

Parkamraters loggar:
Peter Jegbert - Ornö, Smedskär "Tyr"
Peter Jegbert - Björns vrak