Namn: Lösen:

Dyk nr: 399, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-09-15
MAXDJUP :
19,2 meter
DYKTID :
82 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
508 ggr

SWE-dyk med MH och CM.

Sent omsider blev det bestämt Harm - brist på idéer kanske, vad vet jag...

Skulle fylla på OT först så vi bestämde 10:00 på plats i Lillsved. Drog iväg 08:30 för att tanka på vägen. In till OT och fylla båda dubbelpaketen när jag ändå var inne. Kom fram ett par minuter efter 09:00 men Pierre öppnade precis då jag kom så det blev perfekt. Flarrorna fylldes fint men sockret var slut så det blev inget kaffe.

Sedan ut mot Lillsved och jag var där på plats 10:01 - hyfsat exakt. CM och MH var redan på plats och hade burit ut paketen. Men jag hann ikapp, med lite rask påklädning. Alla mådde bra och det blev dags att plumsa.

Jag var först i vattnet (det du DP!!!) och ett par minuter efter var de andra två också i.

Lugn färd ut mot linan som vi tog en bit ut (MH i täten och CM ganska precis bredvid mig). Efter lite velande tog jag täten ut mot vraket, men jag tog det lugnt. Idag trilskades masken i ungefär 45 minuter, tömma mask - tömma mask - tömma mask...

Framme vid vraket bestämdes det att vi skulle gå ner till proppen och följa botten fram till hålet. Sagt och gjort, MH tog täten och vi fluffade på. MH in genom hålet först och jag vinkade in CM, men han försvann så jag tog hålvägen jag med. (CM hade gått ovanför för att fota oss - men han hann inte tror jag).

Ner i aktre lastrummet och genom till främre. Sedan upp vid backen och ner på utsidan mot fören. Väder om och går tillbaka efter styrbords reling ungefär. Upp mot styrhytten och in och igenom. MH föst och sedan jag. CM tog ovanvägen igen för att fota. Sedan larva sig lite på babordssidan innan MH och jag gjorde byssan. Lite lake och öringar i byssan (tror jag)!

58 minuter gångna och vi bestämmer oss för att återvända i lugn takt. Denna gång CM i täten, jag tvåa och MH sist. Mötte ett par dykare nästan vid land och sedan gick vi tillbaka mot stranden som vanligt UV.Vi bröt ytan efter 82 minuter.

Ett riktigt lugnt, stilla och avslappnat dyk - myyyysigt!

Vi avslutade med fika på Sjöstugan. Kortläsaren deras funkade inte så jag fick lite betalningsstöd av MH - tackar för det! Det blev mest diskussioner om städning och tvätt... Vad har det blivit av oss??? ;-) Jag ska inte skriva vad MH och CM sa! :-D

Tack så hjärtligt för idag pojkar!!!!


EAN32
CNS 30% TOT 30%
Temp: 10 C
Sikt: 2-4 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
210 BAR -> 110 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 12,9 l/min