Namn: Lösen:

Dyk nr: 574, Käppalavraket, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-07-31
MAXDJUP :
30,5 meter
DYKTID :
80 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
294 ggr

Ett söndagsdyk med bästaste MR - honom går det att lita på för att dyka. Han som precis var hemkommen från semester utomlands och ställer upp på en kompis. Riktigt strålande kamrat!!! Glad att ha MR som dykkamrat.

Vi hade bestämt Käppalavraket och 11:00 (behövde ju inte vara så tidigt :-). Hade packat bilen kvällen innan så det var riktigt lugnt på morgonen - skönt! Så jag gled iväg 10:00 och stannade två gånger, en för att tanka och en för att inhandla lite dricka. Landade ändå ca fem minuter i elva och MR hade precis anlänt han med.

Glatt återseende och fint att se honom brunbränd och nyrakad! De hade haft kanonveckor i Spanien och ville egentligen inte åka hem. Båda skulle vi återgå till gruvorna imorgon så det skulle bli sista dyket på semestern...

Pratade om ditt och datt samtidigt som vi gjorde iordning oss. Planen idag var att gå ner till vraket och om det var hyfsad sikt fortsätta ut neråt från det en bit. Sedan återvända och ta det lugnt upp till skrotupplaget på 8-9 meter för att kika runt lite. Sedan avsluta med lite övningar på ca 5 meter. För egen del, en BO och en korvskjutning. För MR:s del, korvskjutning.

Vi plumsade i och jag kunde åter konstatera att D-ringen på vänstra sidan upptill (för övre riggkroken - stageflaskan) satt för knepigt för att komma åt ordentligt och haka på den. Måste hitta på något annat så det går att komma åt själv.

Ganska mycket båtar ute, bland annat en kamouflagemålad polisbåt som blåste på ganska bra fram och tillbaka med rejäla vågor som resultat...

Vi simmade fram till nerstigningen och gled ner i den gröna vällingen. Sikten invid land var inget att hurra för, kanske någon meter. Men vi hittade linan, OKade varandra, och gled ner efter den. Allt kändes fint och vi var nere vid vraket som en dans. Lite svalt med sju grader men det var OK.

Gjorde vraket som vi skulle och sedan simmade vi ut en bit, vände om efter ett antal meter och när datorn pekade på dryga 30 m. Lugnt tillbaka till vraket där MR pekar på att han vill ligga still 2 minuter. Jag fattar inte varför men OKade det. Så vi hängde där i två minuter innan han signalerade att vi kunde fortsätta.

Lugn och fin uppfärd som sig bör. På ca 15 meter hittar MR en korkunderlägg (tror jag det var) så vi ägnade någon minut att kasta frisbee till varandra innan vi fortsatte uppåt. Hittade en CD-skiva som jag försökte med också, men det funkade inget bra. Sedan gled vi över chassit till en bil och gick bort mot skrotet som vi utforskade lite. Men tiden gick och vi började känna oss mogna att gå upp till 5-6 meter för våra övningar.

Jag började med min BO och det gick avvägningsmässigt finfint att gå över i öppet och byta till stagens andra steg. Kollade sedan på datorn och såg triangeln och att vredet inte var fullt i öppet - så skit också, nu skulle jag få vatten i loopen igen. Det störde rytmen och resten av övningen var inte lika stillsam. Lite rundsimning medan jag switchade tillbaka. Inte jättemycket vatten i loopen, men tillräckligt fölr att det skulle låta blubb blubb blubb resten av dyket. :-(. Sedan är det knepigt att få upp slangarna för att stoppa tillbaka andrasteget och slangen - får inte riktigt tag i gummit med torrhandskarna...

MR började med sin korvskjutning och det gick finfint. Min tur och första gången med den här typen av korv (sådan där man använder dräktslang för att fylla). Det gick ganska bra men efter att jag fått iväg den på ett hyfsat sätt så glömde jag bort mig igen och började simma lite i cirkel utan att tänka på det. Måste träna mera på det också.

Sedan en lugn och sansad färd upp till ytan, som jag bröt när datorn visade på 80 minuter. Kalasdyk med kanonavvägning och fint dyksällskap.

Nöjda och glada plockade vi ihop och sedan var det bara att lasta och åka hemåt.

Tack så jätte mycket för idag MR!


Vikt: 1 kg
SP: Flytande (max 1,4)
pO2: 1,27
CNS: 34% TOT: 34%
OTU: 92 OTU: 92