Namn: Lösen:

Dyk nr: 216, Florida, Ginnie Spring


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andrew Kungsdal, Anna Johansson, Scott Freeman  
DATUM :
2003-04-05
MAXDJUP :
15,5 meter
DYKTID :
26 minuter

Klicka för förstoring

Till album »

Med stor nyfikenhet begav vi oss iväg mot caveland för att få en inblick i hur dessa välkända springs ser ut.. ialla fall på utsidan. Så efter 5 timmar i bil var vi mycket lyckliga över att få kliva ur och göra oss redo för dyk. Ginnie Springs ser mest ut som ett stort turistcenter. En stor butik med allt från badtofflor till decoflaskor. Ett hundratal skränande och öldrickade "hillbillys" campade runt om i skogarna.

Äntligen dags att hoppa i vattnet!
Vi fick sällskap av en ensam dykare som hette Scott, han var en trevlig prick men hade grymt dålig koll och siltade som en jordfräs. Sikten var makalös! som att sväva. Själva grottöppningen låg mitt i den lilla "sjön" och var inte större än ett par meter. Inne öppnade den upp sig och det var en helt fantastisk känsla att simma omkring där inne med den otroliga sikten och den fantastiska omgivningen.
Vi tog oss till gallret som avgränsar "cavern" zonen. Genom detta lilla hål paserar 132 miljoner liter färskvatten per dag och stömmen var grymt stark. Vi lämnade grottan med en längtansfull blick på den fasta linan som leder vidare in i grottsystemen... nu är det ingen tvekan längre, jag ska ha ett cave cert!

Temp,
Luft: 31
Vatten: 21

2x12 : LUFT, 220 -> 170 bar