Namn: Lösen:

Dokumentation av Blücher

Publicerad den 26 september 2011  (Läst 5 258 gånger.)


Blücher

En grupp Nordiska dykare har under 3 dagar dykt och dokumenterat vraket av den Tyska tunga kryssaren Blücher i Oslofjorden. Målet var att samla video och bildmaterial för att göra en film i HD kvalité av vraket. En kortare film kommer att produceras efter dessa dykningar men mer material kommer att filmas nästa år.

2-3 dyk gjordes per dag med team om 3-4 dykare. Projektledaren Gunnar Midtgaard säger ”att ha så många dykare arbeta tillsammans med all utrustning var en stor utmaning men jag är imponerad över hur alla har löst sina uppgifter”. Att jobba med stora HD kameror, HMI belysning, skotrar och modeller på 90m djup i Oslofjorden kräver mycket av dykarna., att det 205m långa vraket ligger nästan upp och ner gör inte uppgiften enklare.

Projekt och logistik sköttes av FUE i Oslo, dykarna var GUE dykare från Norge, Sverige och Finland (Åland).Mattias Vendlegård
Mattias Vendlegård

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2011-09-16
Svensk kvinna omkom i dykolycka
Kvinnan var på semester i skärgården utanför kroatiska Sibenik. I förrgår åkte hon tillsammans med fem vänner längst ut i havsbandet för att dyka vid ..»

Uppgradering av Discovery MK VI rebreather för teknisk dykning

2011-09-13
Uppgradering av Discovery MK VI rebreather för teknisk dykning
Uppgraderingarna har utformats med två huvudmål i åtanke: 1. Att ge alla nuvarande och kommande ägare till Discovery MK VI möjligheten att öka funktionaliteten ..»

Nu påbörjas Vasamuseets om- och tillbyggnad

2011-09-12
Nu påbörjas Vasamuseets om- och tillbyggnad
När Vasamuseet byggdes för 20 år sedan dimensionerades museet för 600 000-700 000 besökare per år. Sedan öppnandet 1990 har museets besökssiffra stigit ..»

Säg JA under ytan

2011-09-03
Säg JA under ytan
PRESSRELEASE Råå Aqua Resorts Undervattens Bröllop är någonting utöver det vanliga! Säg JA till varandra under ytan. Vi kan erbjuda Undervattensbröllop ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »