Namn: Lösen:

SSDF i samarbete med DAN

Publicerad den 11 september 2009  (Läst 3 977 gånger.)

DAN Divers Alert Network

PRESSRELEASE
Svenska Sportdykarförbundet har som första organisation i Skandinavien tecknat ett avtal med DAN Europe att kunna sälja tidsbegränsade försäkringar ifrån DAN Europe’s försäkringsbolag, IDA - International Diving Assurance Ltd. till sina medlemmar. Denna typ av försäkring att perfekt att använda vid dykresor utomlands eller vid semesterresor där man även vill kunna sportdyka. Försäkringen finns att köpa i tre olika längder, 7 dagar, 8-19 dagar och 20-31 dagar. Kortaste försäkringen kostar 340 kronor.

Medlemmar i förening, ansluten till Svenska Sportdykarförbundet omfattas redan idag av en dykförsäkring genom Folksam och den kommer fortfarande ingå. DAN Europe’s försäkringsbolag International Diving Assurance Ltd, som är världens största dykförsäkringsbolag, har dock fördelen att de är kända bland alla dykcenter och har ett stort kontaktnät för sjuktransporter och tryckkammarbehandling. Som försäkrad i International Diving Assurance Ltd. får du tillgång till ett journummer som är bemannad dygnet runt, sju dagar i veckan.

Det är tack vare SSDF:s arbetsgrupp som har bestått av Hans Örnhagen, Ole Lundgren och förbundsordförande Lasse Gustafsson som detta avtal kunnat tecknas med DAN Europe. Gruppen har haft en nära dialog med DAN Europe under en längre tid och även jämfört försäkringsvillkoren ifrån IDA med andra försäkringsbolag.
- Vid utvärderingen fann vi att DAN Europe’s försäkringsbolag IDA hade det bästa helhetskonceptet och därför valde vi att gå vidare med just dem, menar Lasse Gustafsson.

Kompletta försäkringsvillkor finns på SSDF:s hemsida, http://www.ssdf.se.

För mer information, vänligen kontakta:
Lasse Gustafsson, lars.gustafsson@ssdf.se
Hans Örnhagen, hans.ornhagen@ssdf.se
Ole Lundgren, ole.lundgren@ssdf.se

För tecknande av försäkring, kontakta SSDF:s kansli, Carina Nilsson, 08-605 88 25, carina.nilsson@ssdf.seTaggar:  SSDF Dyksäkerhet DAN
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Oväntade fynd i Kosterhavet

2009-09-10
Oväntade fynd i Kosterhavet
Helena Wiklund finns på Zoologiska institutionen vid Göteborgs universitet. Det vill säga när hon inte studerar vallkadaver i Kosterhavet utanför Strömstad. Efter ..»

Karta över Kosterhavets nationalpark hemlig

2009-09-09
Karta över Kosterhavets nationalpark hemlig
Undervattenskog med stora brunalger. Foto: Lars-Ove Loo Företaget Marin Mätteknik har för länsstyrelsen tagit fram en högupplöst botten karta av området ..»

Se unika bilder från Kosterhavets nya nationalpark

2009-09-09
Se unika bilder från Kosterhavets nya nationalpark
Se filmen: http://www.gp.se/iframeGPTV.jsp?d=685&iheight=1600&insertUrl=http%3A%2F%2Fgptv.abcdn.net%2FabPlayer3%2Fdefault.html%3Fpath%3Dgptv.abcdn.net%2FTV-ARKIV%2FGoteborg%26playfile%3D12270_Se_unika_bilder_fran_Kosterhavets_nya_nationalpark_98688.pls%26autostart%3D1 Källa ..»

Bilder från Langeland analyseras

2009-09-08
Bilder från Langeland analyseras
Nu vet man att Langeland sjök så snabbt pga av att lastluckorna är bortslitna, varför de är bortslitna vet man dock inte, de kan vara orsaken till förlisningen ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »