Namn: Lösen:

Upphandling för skyddsbärgning av Champagnevrakets last klar

Publicerad den 18 augusti 2010  (Läst 3 722 gånger.)


Landskapsregeringen beslöt i dag att inleda kontraktsförhandlingar om skyddsbärgning av champagneflaskorna i det fartygsvrak som upptäcktes i mitten av juni. Det meddelar man i ett pressmeddelande.

Uppdraget att skyddsbärga flaskorna går till Anders Näsman Services från Tullinge i Sverige. Landskapsregeringen beslöt därmed också att fortsätta planeringen kring, och genomförandet av, skyddsbärgningen omgående.

Dykföretagaren och vrakexperten Anders Näsman var med och hittade de omkring 70 flaskorna i vraket som sjönk i Föglö södra skärgård under första delen av 1800-talet.

Dykningen beräknas enligt offerten ta två veckor och kräva tre dyklag som dyker tre omgångar per dag – fler om vädret tillåter.

Se artikeln:
http://www.nyan.ax/nyheter/index.pbs?news_id=55556Relaterade artiklar
Champagnevrakets position felaktig
Världens äldsta champagne funnen i Östersjön

Taggar:  Vrakskydd Vrakfynd Östersjön Marinarkeologi Förlisning Champagnevraket
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Malaysia stänger korallrev för dykare

2010-08-18
Malaysia stänger korallrev för dykare
12 korallrev i runt öarna Tioman och Redang i Malaysia stängs nu för dykning fram till och med oktober ut. Detta för att den förhöjda havsvattentemperaturen ..»

Tidningen DYK får webbsida

2010-08-18
Tidningen DYK får webbsida
Arbetet med den nya sidan har pågått sedan i våras. Målet för DYK har varit att ta fram en sida som ger besökarna bättre tillgång till allt det material ..»

Sömnmedel kan ersätta giftig bottenfärg

2010-08-17
Sömnmedel kan ersätta giftig bottenfärg
Medetomidin är ett medel som används som sömnmedel för hundar och katter, men nu har tester visat att det har en annan effekt på havstulpaner. Medlet ..»

Ny ubåt för privata intressen

2010-08-17
Ny ubåt för privata intressen
Den är 3 meter lång, väger 3 ton, har en toppfart på 3 knop, kan dyka till 300 meters djup och vara under ytan i upp till 6 timmar – samt kostar cirka ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »