Djupberusning - alkohol
(Läst 640 gånger.)Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Kan inte svara utifrån egen erfarenhet, men det ska enligt vetenskapen vara så att alkohol - såväl alkoholberusning som bakfylla - faktiskt ökar känsligheten för djupberusning.
Vet dock inte om man känner till någon mekanism bakom ett orsakssamband, eller om påståendet "bara" grundar sig på iakttagelser.
Hur som helst, om man återvänder till ursprungsfrågan:
Vad jag vet så finns det inget som helst samband mellan känslighet för alkohol och känslighet för djupberusning.
Det som avgör om man tål mycket alkohol eller ej är dels kroppens vätskevolym (män har ofta större volym kroppsvätska än kvinnor, och "tål" därför ofta alkohol bättre), men också förekomsten av de enzymer som specifikt bryter ner alkohol. Storkonsumenter av alkohol "tål" mer alkohol, eftersom deras enzymsystem för alkoholnedbrytning har "tränats upp" till en högre kapacietet genom en hög alkoholkonsumtion.
Såvitt jag vet har inga av de här faktorerna någon påvisad betydelse för den individuella känsligheten för djupberusning, utan det är andra, huvudsakligen okända, faktorer som ligger bakom.
Alltså kan samma person som blir oregerligt berusad av en mellanöl mycket väl vara ganska okänslig för djupberusning, och tvärtom.
«TILLBAKA
Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:
Svar: