Namn: Lösen:

Dyk nr: 160, Kullavik hamn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders A  
DATUM :
2008-06-06
MAXDJUP :
7,3 meter
DYKTID :
34 minuter
VATTENTEMP :
18 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
682 ggr

SYFTE : Avrostning men framför allt testa örat.

Vilken underbar dag det varit!

Kan livet bli mycket bättre än sol, lugn vind, bra/ok sikt, möjlighet att dyka efter månader med ett öra som gjort en orolig att det var slut på ens passion för att sedan få alllt, precis allt allt att funka! Finns det något bättre sätt att fira nationaldagen än att utnyttja allemansrätten och njuta av en av vårt lands finaste naturupplevelser!?

Började med att jag senaste tiden insett att örat går att utjämna men sedan försvann veckorna i ett "slut på terminen-panikstadium" men nu var vi båda lediga, solen sken och luft fanns i flaskrna! Att sedan det var ett litet äventyr att hitta igen undanstuvad utrustning var en annan sak och att hade det inte varit ett så enkelt dyk hade det inte blivit av pga Anders dykdator. Nåja, såsmåningom hade vi sakta vaknat, mediterat listan över vad som skulle med och satt ihop paket och fått ner grejerna i bilen och lyckligtvis nog fått parkering vid Kullavik.

Väl där funkar allt felfritt, sakta som vanligt men snabbt för att vara mig och det är inte min utrustning som strular som omväxling. Gud så kul det ska bli att återse Kullavik! Har som lite sentimentala minnen därifrån *L* Ena rostkänslan som infinner sig är när vi ska bedöma vikt att ta på oss och inser att det saknas 2 kilo.. Ja ja, att ev poppa från 5 meter skrämmer inte och vi har räknat högt båda två.. Hade varit mycket lättare om jag skött loggboken ordentligt och bl.a skrivit vilket underställ jag hade och vikt kontra muskelmassa. Tog 1 kg mindre än jag trodde mig behöva och var astung hela dyket, muskler är visst betydligt mindre flytande än fett, tror jag ska krama den som fick mig att komma igång fysiskt.. :-)

Går så småningom ned och väl under ytan fungerar precis allt och ingen känsla av rostighet infinner sig! Avvägning, simteknik, känsla för utrustning, ja det mesta känns inte alls som min förväntade rostighet efter 6 månader utan snarast som om alla mynten äntligen trillat ned, yezz! Ja, t.o.m min och Anders komunikation funkade OCH min navigering satt bäst idag, kors i taket! Hmm.. Nästan så att man blir orolig för vad som sparas till men jag har gjort sådana plötsliga hopp för vad gäller att få saker att trilla in så man kan ju hoppas!

Glider först runt och njuter, om än med ev hög luftförbrukning, av nyfikna stensnulror, smörbultar och minisimpor för att sedan koncentrera mig på teknik och att den funkar riktigt bra som omväxling, speciellt lite bättre koll än Anders för en gångs skull så jag kollade honom! Hm, ett eller två år med lika mycket eller mer dykning lönar sig äntligen visst.. :-D Mitt i koncentrationen tecknar Anders "titta där" och vad skådas om inte 2 riktigt stora torskar, speciellt stora för det grunda djupet, trevligt, trevligt! Stället känns fräscht numera sedan en tid därifrån och 2 stormar som ändrat lite på topografin i piren. Numera är det gott om minigrottor för fiskar, vissa bumlingar står numera fritt på bottnen och stenarna är inte lika ojämna utan jämnare utspridda.

På tal om grottor så får vi syn på Swim troughen Joakim S snackade om.. Ehh.. Simma igenom DEN!? Antingen är grabben yngre fysiskt än sin ålder, på tok för mager och med miniflaskor eller så är jag en fegis! Eftersom jag dagen till ära känner för att besegra världen (och blivit matad av onyttigheter på alla fester på sistone) röstar jag givetvis för att grabben är för spinkig, mata honom om ni möter honom! :-D

Men, nu kommer en chock, Anders, INTE jag, tecknar att han fryser! Eftersom alla som känner mig förstår att jag har full förståelse för detta vänder vi genast. På vägen tillbaks får vi syn på lite miniplattfiskar av den enkla orsaken att drar iväg i 110, söta! Känns mysko att Anders verkar vara osäker på navigeringen i slutet och verkar fråga mig. Tja, jag har dykt här oftare.. Avslutar med lite äkta avrostningsövningar, något som verkar chocka Anders att jag gör frivilligt *L* Trevligt nog går de jag inte gillar riktigt bra och jag känner mig nöjd med mig själv! Ok, Anders drar övning med mask lite längre men jag fick å andra sidan dra ned honom under den övningen så jag är mycket nöjd med mig själv! Avlutar med att skjuta säck och Fredrik och Alexandra, chockas nu inte men det funkade riktigt bra på första försöket för mig, NU är jag impad över "rosthögen Linda"! :-D

Kommer slutligen upp nästan vid bryggan, där vi sedan under avtagning av fenor nästan får knuffa bort en småbåt, att somliga inte fattar att det inte hjälper att fören är meter ifrån när motorn nästan nuddar.. Nåja slutar bra och bättre blev det när jag springer på min gamla instruktör som jag inte sett på evigheter, urkul! Åker så hem med ett stort flin runt huvudet, tack för en underbar dag Älskling!

Vattentemperatur : 18 grader
Sikt : 5-8 meter
Utrustning : sommarunderställ, cykelbyxor, t.shirt, torrhanskar utan underhanskar.
Paket : 10 L 232
Vikter : 10 kg, för tungt!! 8-9 kg hade kanske varit bättre.
Gas : Luft
Djup, max/medel : 7,3 m / 5,5 meter
Tid : 34 minuter
Luft i/ur : 140 - 60 bar = 80 bar dragit
SAC : 15, 18