Namn: Lösen:

Dyk nr: 156, Harm, förbi Galeasen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-03-14
MAXDJUP :
18,6 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
8-9 meter
VISAD :
949 ggr

Dagens ledord är: centralisera, virtualisera o automatisera. Nä just det, det var ledorden från kickoffen i höstas. Dagens ledord är i själva verket TIMING!!!

Från början skulle vi varit runt 8dykare som skulle träffats vid Harm idag. Några blev sjuka och andra hemma med sjuka barn. Ett par tuffa kejvdykare gnällde nåt om snö o kallare än 28 grader i vattnet så de blev hemma. Kvar blev de tuffaste eller kanske de galnaste.

Trots att vi inte stämt av något speciellt annat än att träffas 10 vid Harm var vi där inom 5-10min allihop, riktigt bra jobbat då vi kommer från tre olika håll. Att vi sen blev färdiga hyfsat samtidigt var ju schysst timat.

Nåja, färdigriggade lunkar vi bort mot stranden (den bortre stranden) och kliver i o tar på mask o fenor. Får hjälpa Linda att ta bort en hårlock som lagt sig i ansiktet, det må vara klädsamt men kanske inte så praktiskt iom att hon har sin tätning t. dräkten där. Vi ytsimmar bort mot bryggan o bestämmer dykplan på vägen.

Jag tänker riktigt på att vinkla mina vrister idag när jag froggisar o se vilket glid jag får. Nästan så jag glider in Lindas röv (iom att hon håller ett litelugnare tempo idag mot sist) ett par ggr. Tempot är alldeles lagom och vi checkar att allt är ok flera ggr. Jag känner mig kanonavvägd o allt känns riktigt riktigt bra. Innan vet ordet av är vi ju redan framme vid vraket :o)

Vi fortsätter köra Linda som 1, jag 2 o Johan 3. Klart man ”ringar in” den som har minst erfarenhet ;o). Vi börjar dyket på Harm med att simma genom styrhytten. När jag kommit genom fångar Linda min uppmärksamhet o pekar på masken, hon ser lite irriterad ut med masken halvfylld. Hon ber mig fixa det o jag ser att den åkt ner (lärde mig på ytan att hon har masken utanpå huvan iom att hon har torrhuva) ”jaja hon vill att jag drar upp masken åt henne” tänker jag o tar tag i masken o lyfter på den väldigt försiktigt så det inte ska tokforsa in vatten i masken o släpper den på huvan. Tittar till på en rätt förvånad Linda som tömmer masken, jag kollar att hon är ok o hon gör OK tbax o ser mycket nöjdare o gladare ut nu. Nu fortsätter vi föröver på babord sida, ner o jag kollar inslagsplatsen och genom t. nästa lastrum. Sikten är riktigt överbra idag o idag verkligen tittar mig omkring här inne. Sen sneddar vi över lastrummet o t. fören o sen över relingen, Linda o vi andra har fått syn på en lapp därute på botten…den har jag ALDRIG sett förr. Det är lappen på linan ut t. Pluto o Skraken. När vi ska vända o gå upp mot fören igen fipplar jag t. det o fixar ett stort fint siltmoln (utan att röra botten med mer än pekfingret tycker jag). Jag svär o pekar finger o skäller på mig själv, jag har ju inte Jocke med mig som säkerligen skulle skällt på mig så då gör jag det själv ;o) Så akterut o kolla in lite botten, Johan o Linda snattrar lite på toa medan jag övar avvägning o funderar över livet där utanför. De rasar ut en efter en o vi tar oss över styrhytten o sen fryser vi o tar oss tbax mot land.

Även tbax-simmet går bra, tycker jag har hyffsad koll att tömma dräkten, vingen går kanonbra att tömma. Vi ligger på säkstopp o jag kollar in mina buddisar, vilken skön o avslappnad stil de har, visste man inte bättre skulle man kunna tro att de somnat där de ligger, bara ett finger elr lätt armrörelse som avslöjar att de är vakna. Själv övar jag på att backa lite o känna o småskruva på kranarna.

Vi bryter ytan o är alla överens om att det är snorkallt i vattnet, munnen känns helt avdomnad o läpparna känns både svullna o blå ”de stora blå” ;o)
Ta av sig rigg o dräkt o sen fixa grillen, grilla korv, dricka varm choklad o mumsa godis o muffins. Mysigt med knytis!!!

När vi ätit klart o släckt grillen med överdrivet mycket snö så styr vi kosan mot Rindö o Trassel.

Parkamraters loggar:
Linda Haglund - M/S Storö ("Trassel"), Rindö
Linda Haglund - M/S Harm, Lillsved, Värmdö