Namn: Lösen:

Dyk nr: 410, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-02-16
MAXDJUP :
9,1 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
443 ggr

SWE-dyk idag!! Igen! :-)

Isyk på Trassel skulle det bli - med DP och MN (den här föreningen består mest av "icke-dykare" - vette tusan vad som hänt...).

Packade utrustning och motorsåg och drog iväg strax efter åtta, då vi bestämt att mötas upp på Trassel mellan 09:30-10:00. Lite lite snöblandat ramlade ner från ovan men bra utetemperatur!

Kom fram till Vaxholm strax efter nio och fick chilla där till halv då färjan skulle gå. Fick strax SMS från MN som beklagade att han var något sen. Färja, snabb bilfärd på Rindö och sedan gled jag upp vid bryggan ca kvart i 10. Självklart var DP redan på plats och undrade om jag hade tagit sovmorgon... :p

Isfritt!!! Vad är det här??? Det skulle ju bli isdyk!!! Nåja, det skulle väl kunna gå det med...

Vi snackade en stund och sedan ramlade MN in och vi gjorde oss iordning för att skutta i havet. DP först (vad annars), MN tvåa och jag sist (hade glömt ishuvan på bilen).

DP orkade inte vänta så han gled ner strax innan jag var i men MN väntade snällt in farbror. Vi gled ner och gick sakta mot vraket. 0-gradigt och halvbra sikt, ca 3 meter. Först en tur efter botten och sedan upp på relingen. Gick ner i lastrummet och jag gjorde en vända inne i utrymmet där verkstadsbordet står. Hitta en, som jag trodde, död abborre på stegen därinne - men när jag petade den på stjärten (hoppsan) så smet den iväg. Vände ut igen och tog mig förut genom lastrummet och upp vid sidan av bommen lite längre fram.

Alla tre samlades och vi körde en sväng runt bygget och gick sedan ner mot botten. En sväng ute i det fria, över lastbilflaket och över ett badkar som jag inte sett förut. Sedan drog de andra två iväg tvärs över viken och jag hängde på. Sluttade sakta uppåt och jag fick nog när det bara var en meters djup. Då vände jag om och gick tillbaka mot igångsplatsen.

Simmade på en stund i maklig takt och när jag ville försäkra mig om att jag inte var på väg ut och mot Värmdö så gick jag sakta uppåt. Lyckades pricka vikens "enda" isflak med skallen och blev lite förvånad :-). Gick runt det och såg att jag var halvvägs mot igångsplatsen men något för långt in. Gick ner igen och korrigerade kursen något.

Kom fram och gick upp, bröt ytan efter 47 minuter. De andra hade redan klivit upp.

Vi gjorde en ganska snabb historia av ihopsamlandet och åkte sedan till systrarna för att klämma en fika (macka, semla och kaffe). Vi kunde konstatera att det faktiskt egentligen varit dykförutsättningar för att alla i SWE kunnat (fått) dyka...

Tack för idag kamrater - alltid trevligt!!!


EAN32
CNS 10% TOT 10%
Temp: 0 C
Sikt: 3 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
180 BAR -> 140 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 12,9 l/min