Namn: Lösen:

Dyk nr: 490, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-01-17
MAXDJUP :
22,5 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
346 ggr

SWE-dyk idag med PB och MH och platsen bestämd sedan tidigare till Båtmans Brygga...

Först var det osäkert om MH skulle komma men PB hade tydligen tjatat lite så nu kom han med! :-) Det visar sig att han inte gillar Båtmans något vidare - bra att veta!

Planen var ju att ha moddat maskinen till idag - med nyreparerad maskin, inverterade flaskor och nya stället från Cadrotech men det ville sig inte alls!!! Först så fick jag tillbaka maskinen från Jörgen på Poseidon men när jag startade upp den några dagar innan så blev det helknas. Hela självkontrollprogrammet gick igenom som det skulle men det blev vajkalle så fort förandningen skulle börja och ett extremt lågt pO2-värde (0,2-0,3) visades hela tiden. Efter diverse kommunikation och mailade Red Box-loggar till Jörgen så pekade allt på en trasig diluent-solenoid. Så den gick inte att dyka med :-( Tursamt var Roger H ytterst vänlig så jag kunde dyka med hans enhet idag igen! Tack så mycket Roger!

Sedan hade jag fått nya stället från Cadrotech men hålen för att skruva fast det i bottenplattan var för små för att kunna använda originalskruvarna :-( och det är ju lögn i h-vete att borra upp dem till 12 mm. Satan i gatan vad omöjligt det är - borrarna går ju inte igenom, trots att det är HSS-borrar...

Så det blev dykning utan dessa förändringar idag...

Kom fram till Båtmans brygga ca 10 minuter i förtid men MH var redan där. Bara några minuter senare rasslade chaffisen in och vi var fulltaliga.

Under lite tjötande så plockade vi i ordning grejerna och gjorde oss i ordning. Idag verkade MH lite handikappad för han verkade behöva hjälp med det mesta. Var det inte det ena spå var det det andra, men som goda kamrater hjälps man ju åt - och snart var vi redo att plumsa (efter lite förandning förstås).

Planen idag var att göra båda ekorna (grunda först) och sedan fluffa längs med djupkurvan från djupa ekan sett. Mot slutet hade jag tänkt att skjuta korv också för det var så rackarns länge sedan...

Vi gled iväg och efter bara en kort bit signalera MH på uppmärksamhet. Jag vänder mig om och ser att PB pysslar lite med honom men de verkar inte få ordning på det så jag simmar fram jag med. Undersöker ursprunget till bubblorna och hittar stället. Försöker förklara men det är lite knepigt att vara specifik på en plats som han själv inte ser. Det var dock bara lite pysande och inget rejält så vi OKar och fortsätter.

Då är PB borta!! Men vaf... Vi tittar på varandra och skakar lite på huvudena men fortsätter en bit bort mot linan och det grunda vraket och efter en stund så kommer vi ifatt honom. Alla tre gör sällskap mot ekan och vi glider lugnt och fint. Plötsligt känner jag att det blir rejält kallt om högerhanden och även denna gång kan jag konstatera att jag har ordentligt läckage där! Fasen att det ska vara så olika - måste dra om manschetterna igen.

Vi kikar runt lite och jag observerar två bamseräkor inuti ekan som jag ligger och kollar på en stund. Sedan tar vi oss tillbaka till huvudlinan och följer den ner mot den djupa ekan, med mig i täten. Fluffar runt den en stund innan jag känner att det blir förjäkligt i handen. Tecknar åt de andra två att jag avbryter men att de två gärna får fortsätta. MH fattar och jag glider tillbaka efter linan.

Tar det lugnt och har bra avvägning/stopp i flera minuter mellan 6,2-6,0 m innan jag glider upp till ca 5 meter. Där skjuter jag korven som planerat. Lite si och så med precision och något fumligt får jag iväg den (öva mera, öva mera). Sedan glider jag upp till tre meter där jag också ganska stabilt ligger i ca 3 minuter.

Sedan glider jag upp och kommer fram där jag ska, fast nu gör det ont i handen och det är skönt att komma upp! Sedan trycker vissa andra påträngande behov på och det är nästan så jag inte kan hålla mig (!). Men upp kommer jag utan missöden...

Börjar knalla upp mot bilen, låsa upp den och lasta in grejorna. Det tar inte så lång tid innan de andra kommer upp de med. Idag hade PB med sig lika mycket grejer upp som han hade med sig ner och det är ju bra!

MH erbjuder galant lite t-papper efter att jag hjälpt honom att låsa upp bilen, av med grejorna och med att öppna upp dräkten samt få av huvan (ingenting verkar gå av sig själv idag) så äntligen kan naturbehovet utföras bakom den lilla gröna boden. Inte en sekund för tidigt :P

Så småningom är vi alla klara och vi bestämmer oss för att ta en fika på bageriet precis bredvid järnvägsövergången! Kaffe och kanelbulle fick det bli. Gott som tusan och ännu trevligare!

Sedan var det dags att bege sig hemåt igen! Trots kylan mycket glad och nöjd. Härligt att dyka och bra kompisar som man har mycket trevligt med! Tack så mycket båda två!!!


Vikt: 7,2 kg
SP: 0,7-1,3
ppO2: 1,10
CNS: 14% TOT: 14%
OTU: 38 TOT: 38