Namn: Lösen:

Dyk nr: 12, V Lagnö, Ljusterö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anna-Lena Myrén  
DATUM :
2002-09-04
MAXDJUP :
9 meter
DYKTID :
37 minuter

Västra Lagnö, vi har fått tillåtelse att dyka vid konferenscentrets kaj och det skall bli buskul! Vi är båda spända och hoppas på många skatter.

Vi tar en lov runt kajen i solen och bestämmer oss för att hoppa i från flytbryggan. Vi har lovat kolla bryggfästena och de ser bra ut, om man bortser från total överväxtning och lite rost på vissa ställen... Vid ena fästet hittar vi ett ankare som ser ut som nytt. Lite tungt att bärga, men annars en självklar "skatt".
Vi simmar runt bryggan och det är dyigt värre. Så fort vi har simmat över ett ställe är det kört att vända. Lyckas några gånger simma tillbaka i vår egen siltdimma men i stort sett funkar det bra. Vi hittar en gammal järnspis, massor av lerduvsskyttetallrikar (jag tänkte först att här har vi ju något! Det samlar vi på. Näää. Anna-Lena pekar bestämt på mina "skatter" och viftar åt mig att hysta iväg dem. OK, jag gör det och inser efter 10 minuter och säkert 30 likadana tallrikar att de inte är något att ha - inte för att de var så vackra från början heller, men.. Massor av flaskor och glas hittar vi. Jättekul!
När vi kommer upp till ytan, glada och frustande och med en knölfull bärgarsäck utbrister Anna-Lena: Jamen, det är ju rena julafton!!!!! Ha ha.
Vi går upp på den fallfärdiga badstegen och upp till bilen för att lassa av oss all utrustning. Då kommer det en liten båt med utombordare och ränner rakt in i hamnen utan att sakta ner farten för en sekund. Jäkla tur att vi inte hade dykare nere nu hann jag att tänka.
Vi gick ner till bryggan för att kolla våra skatter och jag blänger ilsket på de som kom med båten (lagom fegt...). Anna-Lena däremot stormar rakt fram till dem och ställer föraren mot väggen: ??? Såg ni dykflaggan?? Vet ni vad den betyder? Vi har markerat med signalflagga A och då skall ni sakta ner farten och hålla er 30 meter från flaggan! :-) Han blev bra tyst, jag lovar att det var sista gången han nonchalerar en dykflagga. Go Anna-Lena go! Kunskap är makt.

Skatter som sparades var: en jättesnygg brun flaska - modell större, ett vinglas, en kopp och en vas (märkt Hotell Kronprinsen). Och en hammare.

Vad kan man säga? En trevligare dykdag har jag väl aldrig varit med om. Anna-Lena är en klippa och en riktig skatt till dykbuddy. Solen sken hela dagen och vattnet var blankt. Vi bara njöt av livet och tillvaron och jag tänkte i mitt stilla sinne att just såhär skall livet levas.

Hej hopp och kram! /S