Namn: Lösen:

Billigare gas till SSDF-anslutna klubbar

Publicerad den 4 september 2008  (Läst 4 156 gånger.)


Under vecka 36 har ett unikt ramavtal mellan Svenska Sportdykarförbundet och AGA tecknats. Ramavtalet ger alla SSDF-anslutna klubbar möjlighet att köpa gas och hyra flaskor (flaskpaket) från AGA till mycket förmånliga priser. För mer information om praktiska detaljer kring ramavtalet och priser; kontakta Bodil Egeland i Tekniska kommittén (e-post bodil.egeland@ssdf.se).

Bakgrunden till avtalet är att många klubbar har märkt att priserna på gas har ökat den senaste tiden samt att det är svårt för en klubb (eller några klubbar som går samman) att förhandla fram bra rabatter från gasleverantörerna. SSDF har därför arbetat fram ett ramavtal med AGA för att underlätta för SSDF-anslutna klubbar att kunna köpa gas till en rimlig kostnad. SSDF ser flera fördelar med detta, bland annat:

-Att bra priser ger lägre kostnader för klubbarna.

-Att detta ger möjlighet för klubbarna att locka till sig nya dykare.

-Att det underlättar för klubbarnas lokala instruktörer att kunna genomföra olika slags kurser och utfärder där syrgas, helium och argon används, samtidigt som totalkostnaderna för gasen hålls nere.

-Att ökad säkerhet uppstår då det blir lättare och billigare att köpa helium och syrgas för de utbildade medlemmar som dyker med blandgas.

SSDF ställer säkerhetskrav på de medlemsklubbar som ska utnyttja ramavtalet. Ett krav innebär att klubben måste ha utbildad personal som har hand om hanteringen runt fyllningar och förvaringen av gasen. Ett annat krav är att klubbarna endast får fylla gas till utbildade blandgasdykare.

Se mer på http://www.ssdf.seTaggar:  SSDF Andningsgas
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Vrak med ammoniak hotar Gräsö

2008-09-03
Vrak med ammoniak hotar Gräsö
Mundogas Oslo var på väg till Finland när hon i det dåliga vädret rammade ett finskt fartyg och så småningom sjönk till botten på 60 meters djup. Fyrtio ..»

Dykare fann ammunition

2008-09-03
Dykare fann ammunition
Dykare från Leksands DK och DK Masen har gjort ett fynd av ammunition i älven i Leksand. Efter kontakt med polisen och marinen så kom marinen med en ..»

Mjölby Divers plockade skrot i Svartån

2008-09-02
Mjölby Divers plockade skrot i Svartån
Jippot med att visa upp dykning i Mjölby den 30/8 samt rensa Svartån under 1 tim blev mycket bra. Fint väder mycket folk som tittade och hade frågor ..»

DK Masen rensade Falu-ån

2008-09-01
DK Masen rensade Falu-ån
Några färre dykare än förra året, berättar Lars Erik Göstas, ansvarig för arrangemanget. Under 1 timmes tid letade vi efter sådant som Faluborna gjort ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »