Namn: Lösen:

Guld bärgat från "Polar Mist"

Publicerad den 7 augusti 2009  (Läst 2 184 gånger.)

Det var i januari i år som ”Polar Mist” gick till botten i det förrädiska sundet mellan Eldslandet och chilenska fastlandet. Fartyget hade då övergivits av sin besättning under en storm i sundets ostligaste del.

Men eftersom lasten bestod av guld och silver till ett sammanlagt värde av motsvarande 127,5 miljoner kronor gick spekulationernas vågor höga både i Argentina och Chile om det inte i själva verket handlade om ett avancerat försäkringsbedrägeri. Senare lokaliserades dock den sjunkna båten, cirka 40 kilometer från udden Cabo Virgenes, och med hjälp av kamerarobotar konstaterades det att den värdefulla lasten var intakt.

Läs vidare på:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/guld-och-silver-fran-polar-mist-bargat-1.926919Denna artikel diskuteras i
forumet

Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2009-08-03
Knivhotad för dykutrustning
På måndagsmorgonen blev en man i Brastad utanför Lysekil knivhotad efter det att han försökt ta tillbaka den dykutrustning han en kort stund tidigare ..»

Nytt intakt 1600-tals vrak funnet i Stockholm

2009-08-03
Nytt intakt 1600-tals vrak funnet i Stockholm
De två vrakletarna Anders Backström och Markus Hårde var egentligen på jakt efter "M/S Alma", ett stålvrak från förra seklet, men när man en månad efter ..»

Sex saknas efter fartygsolycka

2009-07-31
Sex saknas efter fartygsolycka
Larmet kom in till Sjöräddningscentralen vid 6-tiden på fredagsmorgonen. Nödanropet kom via satellit från den norska lastfartyget Langeland. Fartyget, ..»
2009-07-31
Fartyg på grund – läcker 1100 ton olja
Det Panama-registrerade fartyget Full City, med 23 personer ombord, ska ha fått motorstopp utanför Norges kust. Det var på väg till norska Herøya när ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »