Namn: Lösen:

Scuba Escape - kan du ta dig ut?

Publicerad den 8 juni 2021  (Läst 1 423 gånger.)


I norra Wales, i ett brott vid namn Vivian Quarry, finns världens första Scuba Escape!

Brottet i sig självt är vackert och Guy Ritche filmade scener i filmen King Arthur där. Clare Dutton och Leanne Clowes såg att det fanns möjlighet att göra något roligt, speciellt efter dykare inte kunde resa som de brukade pga corona. Då fick de idén om Scuba Escape.

Med principen från de populära Escape rooms så involverar även Scuba Escape ett dykande element i mysteriet och för att göra det tillgänligt för alla så kan alla med OW cert och högre delta.

Det finns i dagsläget 6 stycken teman att välja på:

Operation Z
"En olycka har skett i det lokala viruslabbet, och vi måste rädda de två överlevande forskarna och leta fram botemedlet...och en hord av levande död jagar oss. Har du det som krävs för att överleva och rädda världen från utbrottet?"

Countdown
"Det har varit en jordbävning vid ett kärnkraftverk och en kärnvapenbomb har blivit aktiverad. Ni har 1.5 timme på er att hitta koden och sätta i den i rätt sekvens. Nedräkningen har börjat!"

The Treasure of the Syreni
"En piratskatt som erbjuder ett evigt liv, kan du använda dina navigationsfärdigheter för att hitta objekten som behövs för att öppna kistan? Det kommer inte vara enkelt, legenden säger att skatten är vaktad av Syrenis jungfruar, och de kommer inte släppa den frivilligt..."

Money Heist
"Pablo har stulit 1 miljon pund från Bank of Llanberi! Han gömde det i Vivian Quarry, men polisdykarna är på väg och vi måste hitta stashen innan dem gör det! Vi har en karta och en ledtråd, resten är upp till oss!"

Save Vivoria!
"Den onda kungen Snowdon har fångar våran prinsessa och låst henne i tornet! Vi måste rädda henne så vi kan ta tillbaka vårat land!"

Murder Mystery
"Vi har 5 misstänkta som ska förhöras, och vi måste klura ut vem som gjorde det innan de släpps. Vi har ledtrådar, filer, intervjuer och en kvinna som verkar leva ett dubbelliv..."

De olika uppdragen blandar in många olika dykerfarenheter så som navigation, lyftsäckar, sök och bärgning, avvägningskontroll och stundvis dålig sikt.

Det kanske är dags för ett nytt äventyr?

För en review: https://www.scubadivermag.com/scuba-escape-are-you-up-to-the-challenge/

För Scuba Escapen: https://www.scubaescape.org/Taggar:  Dykresor Dykplatser Dykpark
Anneli Sara Banderby
Anneli Sara Banderby

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

DS Malmberget återfunnet efter 100 år

2021-05-30
DS Malmberget återfunnet efter 100 år
Det var under 1913 den 27 november som ångfartyget DS Malmberget satte kurs mot Rotterdam från Narvik lastat med 10 000 ton järnmalm och 43 man i sin ..»

Fantasea i konkurs

2021-05-28
Fantasea i konkurs
Fantasea, som ligger i Stockholm vid St Eriksplan, har under 16 år varit ett dykcenter som utbildat många elever, tillhandahållit dykutrustning, resor ..»

Ny dykguideutbildning i Dalarö skeppsvraksområde

2021-05-12
Ny dykguideutbildning i Dalarö skeppsvraksområde
Utbildningen är en förutsättning för att kunna leda dyk/ROV- guidning på Jutholmsvraket, Dalarövraket/Bodekull och vraket efter Anna Maria. Dessa tre ..»

Nytt magasin om havet – Deep Sea Reporter

2021-05-11
Nytt magasin om havet – Deep Sea Reporter
Deep Sea Reporter ska skildra banbrytande forskning, myndigheters avgörande beslut och entreprenörers spännande idéer. Vi vill berätta viktiga och fängslande ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »