Namn: Lösen:

Västkustträffen för sjätte året i rad

Publicerad den 17 april 2011  (Läst 2 738 gånger.)

”2006 så började Johan och två till spåna på en dykträff som skulle locka folk från övriga Sverige till Lysekil och Gullmarn, tror att det började som en tråd på den numera nerlagda sportdykare.se. Det var många som var intresserade av att få dyka på västkusten men tyckte att det var för dyrt samt att dom inte kände till dykplatserna utan var hänvisade till utfärdsarrangörer. Lösningen blev att hyra en skola och ha vandrarhemsstuk. Det som också bestämdes var att ingen skulle tjäna pengar på arrangemanget. Första året blev en succé, närmare 30 st anmälda, det är faktiskt flera utav dessa som fortfarande kommer på träffen.”

Hur många år har ni haft denna träff nu och hur många brukar ni vara?

”Ja som sagt vi startade upp 2006 och antalet deltagare har varierat från 12 till närmare 30 personer. Vi prövade förra året med att vara hos Strandflickorna istället för i skolan, då vi har haft ett stagnerande intresse för träffen och tänkte då att lite miljöombyte samt högre standard kanske skulle locka ny deltagare. Men tyvärr blev det inte så, och nu är vi tillbaka i Kronobergsskolan, Lysekil. Det var faktiskt så att dom flesta av dom som varit med från början bad oss att “flytta” tillbaka till skolan då dom tyckte att det var bättre på alla sätt där. Och jag måste säga att 350:- för boende från onsdag till söndag med tillgång till kök, dusch samt möjlighet att skölja och torka sin dykutrustning är riktigt billigt. Inkluderar man då att man får umgås med ett gäng glada dykare från hela Sverige så måste det vara ett kanonerbjudande.”

Vilka dykmål brukar ni besöka?

”Vi kör landdyk ut med Gullmaren, bland favoriterna hos deltagarna finns Ormestad, Jordfall och Hällebäck. För den som vill veta mer om dessa dykplatser så finns det bra dykplatsbeskrivningar på både Dykarna.nu samt på http://www.teampaulsen.se/dykluft/ (länk –Dykplatser till vänster i menyn, red. anmärkning). Det finns även möjligheter för den som vill göra båtdyk ute i skärgården med bl a Oxygene, men det får man boka i egen regi. Vi gjorde ett par försök med att ha gemensamma båtutfärder men intresset för dessa var för dåligt.

Man får dock inte glömma att det finns fler än ovanstående dykplatser att besöka ut med Gullmaren samt runt Lysekil, ett ställe som anses som ganska “risigt” men som faktiskt erbjuder mycket trevliga skymmnings/nattdyk är Släggö mitt inne i Lysekil.”

Vilken typ av dykare är välkomna att anmäla sig till Västkustträffen?

”Alla dykare är välkomna till träffen, vi dissar inte någon. Då Gullmaren erbjuder många olika typer av dyk så finns det bra alternativ för både nybörjare och dom mer avancerade. Generellt kan man väl kalla alla dyk i Gullmaren för “grönsaksdyk” men med djup på ner mot 90 meter så finns det även dyk för dom som håller på med teknisk dykning. Det som inte finns i någon större utsträckning är väl vrakdyk, det ska finnas en del vrak utanför Lysekil men tyvärr vet jag inte om det är någon av dykutfärdsarrangörerna som kör regelbundna utfärder till dessa.

Som avslutning vill jag säga att västkustträffen är mer än bara dykning, det är ett skönt och avspänt sätt för vanliga “dykare” att träffas och umgås.

Vi försöker att ha lite aktiviteter/events under träffarna och i år har vi ansträngt oss lite mer. Vi kommer bla ha provdykning av Poseidons nya RB till ett mycket bra pris (prel 250:- , kanske ännu billigare) samt en mycket uppskattad minigolftävling där NVS, Team Paulsen, PHtravel & Poseidon kommer att ställa upp med “priser”.

Välkommen att anmäla er via http://www.13232.se/vastkusttraffen.htmTaggar:  Västkustträffen Lysekil Gullmarsfjorden
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

1700-talsvrak hittat i Finska Viken

2011-04-14
1700-talsvrak hittat i Finska Viken
Det var under en rutinmässig bottenundersökning som vraket först noterades av Finska myndigheter 2003. Man trodde först att det rörde sig om ett obetydlig ..»

Utställning om Dalarö marinpark på Sjöhistoriska

2011-04-13
Utställning om Dalarö marinpark på Sjöhistoriska
Vattnet runt Dalarö är sedan länge känt för sina många skeppsvrak som vart och ett berättar sin historia. Under flera år har Sjöhistoriska museets arkeologer ..»

Planer på att bärga Ada Gorthon

2011-04-11
Planer på att bärga Ada Gorthon
Det är Norrköpingsföretaget Svensk Förbränningsåtervinning AB som ansöker hos Sjöfartsverket om ensamrätt till bärgning gällande vissa sjunkna fartyg ..»

Tyskt flygplan funnet i Engelska Kanalen

2011-04-10
Tyskt flygplan funnet i Engelska Kanalen
Det var den 26 augusti 1940 under brinnande världskrig som planet, en tysk Dornier Do 17, sköts ner utanför Kent på den engelska kusten. Två av fyra besättningsmän ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »