Namn: Lösen:

Dyk nr: 271, Käppalavraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-01-18
MAXDJUP :
23,2 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
700 ggr

Henrik och jag drog ut till Lidingö för ett sista dyk innan han ska ta bort sin liktorn (eller var det vagel??) i ögat. Mitt första dyk på Käppalavraket men Henrik hade varit där tidigare några gånger. (jag får ofta frågan var jag dykt mina dyk, jag verkar inte ha varit på några av alla klassiska stockholmsvrak öht...)

Det började bli mörkt så vi fick på oss pryttlarna rätt fort. Båda med sidopavor (ingen ville ju vara sämre än den andra). Det blåste friskt och snöade lätt men det var bara lite issörja vid strandkanten och helt fritt i övrigt. Efter en del rekande så beslutade vi oss för giant S från ångbåtsbryggan. Funkade finfint men jag lyckades trassla in mig i alla slangar och kablar rejält (så går det när man inte gått ITT...).

Henrik hade dagen till ära konfiguerat några tubsockor till handledsskydd vilket jag hånade lite lätt. Men som alltid i sagan så skrattar man bara först, inte sist... När vi sjönk ner så tänkte jag att det nog ändå var lite kallt vid handleden och att det där kanske inte var en så dum idé. Tyvärr var det inte vanlig "kyla" utan en finfin mängd vatten som rusade fram mot fingertopparna. Hela dyket bedrevs sen med armen (höger) rakt upp för att slippa mer vatten i handsken. Konsekvensen blev att vänster arm skulle belysa datorn som satt på vänster arm, fylla luft i dräkt och kolla manometrar osv. Skrattar först.....

Vi följde linan ner och drog en bottenrepa och sen en retur på övre sidan av relingen. Rätt så trevligt men nåt kanonvrak är det ju inte. Trots avsaknad av känsel i höger arm (som dessutom pekade uppåt hela dyket) och allmänt trassel så var det ett otroligt nice dyk. På vägen tillbaka så hade vi pratat om att kika på den andra lilla båten men efter 35 min så signalerade jag "brrrr" till Heinrich och vi började sluta eller vad det kan heta. Då kände jag att vattnet rann ner för armen och mot kalsongerna så då var det dags.

Trots att jag kunde vrida ur ett par deciliter vatten bara ur ärmen på mitt Weezle så frös jag inte alls om armen. Värmer trots att det är dyngsurt. Wonderful Weezle!

2 x 1 kg fot
Faber 2 x 6 x 300 & 7 l. alu
260 -> 250 / 190 -> 20
SAC 13,6