Namn: Lösen:

Många olyckor under dykutbildning

Publicerad den 11 november 2008  (Läst 2 829 gånger.)

Trots förbättrad utrustning omkommer i snitt fyra personer i dykolyckor varje år. Den mest uppmärksammade olyckan inträffade i juni i år när jazzmusikern Esbjörn Svensson dog under en dykutbildning i Stockholms skärgård.
- Sportdykarförbundet har tillsatt en arbetsgrupp som ska arbeta fram en nollvision. Att enskilda personer tar alltför stora risker på egen hand är inte mycket att göra något åt, men ingen ska omkomma i samband med utbildningar, säger Hans Örnhagen, landets mest kända dykläkare, till Eskilstuna-Kuriren.

Fler nyheter från tidningen DYK hittar du på
http://www.dyk.netTaggar:  Dyksäkerhet Dykolycka
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2008-11-09
Nya vapen mot vrakplundrare
Utrustningen ska programmeras att larma myndigheter på land via en satellitsändare i en ytboj. Larmet går om propellerljud närmar sig och plötsligt upphör ..»
2008-11-09
Finsk gruvdykare omkom i Montola
En 43 årig manlig dykare omkom under ett gruvdyk i Montola dagbrott i östra Finland lördagen den 1 november. Sikten var enligt uppgift mycket dålig. Dagbrottet ..»
2008-11-05
Amerikanska humrar utanför Smögen
Den amerikanska hummern är en annan art än vår europeiska. Man befarar att den kan föra med sig smittsamma sjukdomar. Det finns bland annat en bakteriesjukdom, ..»
2008-11-05
Nya fynd av ammunition i Leksand
DK Masen var i Leksandsälven och dök i söndags. Lars Erik Göstas och Lars Grehn gjorde ett nytt fynd av ammunition. Detta fynd bedöms vara av sådan ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »