Namn: Lösen:

Poseidon storsatsar i USA

Publicerad den 8 januari 2010  (Läst 3 014 gånger.)


PRESSRELEASE
Sedan Poseidon Diving Systems lanserade världens första slutna andningssystem för sportdykare, Poseidon Discovery, har efterfrågan stigit brant över hela världen. I exempelvis USA är intresset för produkten mycket stort. För att möta den amerikanska efterfrågan har Poseidon nu registrerat företaget Poseidon Diving System Inc. med säte i Delaware.

Det amerikanska företaget har till uppgift att:
- Utveckla ett effektivt återförsäljarnätverk (retailer network) i USA, Kanada och Mexiko. Fler och mer välutbildade butiker och återförsäljare förväntas kraftigt öka tillväxten för Poseidon.
- Utveckla samarbetet med dykutbildningsföretag och deras instruktörer.
- Se till att Poseidon Discovery finns där sportdykarna finns, på resorts, live aboards och semesterorter.

Sedan tidigare finns Poseidon representerat med tre distributörer i Nordamerika. Kurt Sjöblom, VD för det svenska moderbolaget, Poseidon Diving Group AB, ser det nya bolaget som en viktig stöttepelare för distributörerna och som en dörröppnare för hela den amerikanska marknaden:
— Genom att utöka vår närvaro i USA och stötta och utveckla vårt återförsäljarnät blir det mycket lättare för oss att marknadsföra alla våra produkter till alla dykare där, säger han.

Till skillnad från traditionella andningssystem för sportdykare återanvänder Poseidon Discovery utandningsluften. Detta förlänger dyktiden från 40 minuter till mellan fyra och sex timmar. För drygt ett år sedan, i november 2008, tilldelades Poseidon den internationella utmärkelsen”Best of what’s new award” av Popular Science, en av världens största populärvetenskapliga tidskrifter, för just Poseidon Discovery.

— Det finns en enorm tillväxtpotential på de nordamerikanska marknaderna, säger Kurt Sjöblom. Det är därför det är så viktigt att vi själva etablerar oss på stora marknader som den amerikanska. Jag ser med stor tillförsikt fram emot 2010, året då vi ska växa med flera hundra procent i USA.

För ytterligare information kontakta
Kurt Sjöblom, VD, +46706340552, kurt.sjoblom@poseidon.com
Mats Lennartson, presskontakt, +46707902468 mats.lennartson@poseidon.com


Om Poseidon Diving Systems AB
Poseidon grundades av dykare, för dykare. När Ingvar Elfström lanserade världens första enkelslangsregulator 1958 blev den en omedelbar sensation. Företaget har idag 30 anställda och 2000 återförsäljare över hela världen. Huvudkontor och tillverkning ligger i Göteborg. http://www.poseidon.seRelaterade artiklar
Ny marknadschef på Poseidon
Poseidon återkallar scrubber till Discovery Rebreather
Poseidon utreder incident med RB
Poseidon Dicovery får CE-märkning
Ny VD i Poseidon koncernen
Nu levereras Poseidon Discovery!
Poseidon-RB i tidningen Ny Teknik
Poseidon förenklar service av regulatorer
Nya bilder på Poseidon Discovery MK6 rebreather
Flexisuit, ny torrdräkt från Poseidon
Poseidon satsar på ny Rebreather
Poseidon och Cis-Lunar släpper nya vingen "The platform"
Poseidon köps av DP Scandinavia
"Xstream Dive" - Ny regulator från Poseidon
Poseidon släpper ny helmask
Poseidon Xstream prisbelönad

Taggar:  Rebreather Poseidon
Jonas Roos
Jonas Roos

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Oxygene nu i Mexico

2010-01-04
Oxygene nu i Mexico
PRESSRELEASE Från oktober i år är välrenommerade Scubaplaya en fullvärdig medlem av den snabbt växande Oxygene-familjen. Oxygene Riviera Maya är ..»

Norrman omkom efter dykolycka i Filippinerna

2009-12-28
Norrman omkom efter dykolycka i Filippinerna
Den norske dykinstruktören gjorde ett eget tekniskt nöjesdyk tillsammans med en norsk kamrat, då han under ett dekompressionstopp fick problem och signalerade ..»

EU-projekt för vrakskydd

2009-12-23
EU-projekt för vrakskydd
På inititativ av Charlotte Gjelstrup Björdal på forskningsinstitutet SP Trätek (Stockholm) så söktes EU-medel för ett projekt att utreda hur man kan skydda ..»

Östersjöns skatter får ett nytt institut

2009-12-14
Östersjöns skatter får ett nytt institut
Södertörns högskola blir först i landet med att starta ett marinarkeologiskt forskningsinstitut, som kommer att arbeta under namnet Maris. Därmed mer ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »